Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Globalista Konyha
Interjú Loic Villeminnel, a Michelin-csillagos Toya étterem séfjével, aki jövő szerdán és csütörtökön Budapesten mutatja be fantasztikus tudását a Globalista Konyha rendezvényén, a La Perle Noire étteremben.
Régi álmunk vált valóra! Hihetetlen nagy örömmel jelentjük, hogy a Globalista Konyha történetében először Franciaország felé vettük az irányt, és következő vacsoránk vendégséfje a Michelin-csillagos, fiatal és nagyon tehetséges Loic Villemin.
Már csak egy hét, és megkezdődik a Globalista Konyha kétnapos indiai pop-up eseménye a belvárosi Anker’t-ben. Mindkét est sztárja az Angliában élő, indiai származású Romy Gill lesz.
A Globalista Konyha novemberben ünnepelte harmadik születésnapját. Mottónk semmit nem változott, továbbra is izgalmas, mindig más konyhát képviselő séfeket hívunk Magyarországra, hogy a gasztronómia iránt érdeklődést mutató vendégeink úgy érezhessék, Londonban vacsoráztak, Budapesten. Nagy örömmel tudatjuk, hogy sikerült Budapestre, az Anker’t-be csábítani Romy Gillt, aki modern indiai vacsorával készül.
A Globalista konyha történetében először, a megszokottól eltérően ezúttal az Oliver Rowe séf által alkotott menüsor mellé nem borokkal, hanem különleges biosöröket szolgálnak fel az ételekhez, melyeket a Csapház® biztosít a vendégeknek.
A Globalista Konyha következő vendége Oliwer Rowe, aki a magas minőségű, szezonális alapanyagok szerelmese. Izgalmas menüsorát november 19-20-án kóstolhatják az Apacuka étteremben. Oliver Rowe egy rövid interjúban mesél kedvenc alapanyagairól, különleges konyhájáról és nélkülözhetetlen konyhai eszközéről.
A Globalista Konyha következő vendége Oliver Rowe, aki a magas minőségű, szezonális alapanyagok szerelmese. Izgalmas menüsorát november 19-20-án kóstolhatjátok meg az Apacuka étteremben.
Már csak néhány nap, és a Globalista Konyha meghívására megérkezik Budapestre a Magyarországon eddig még nem járt Gill Meller, a River Cottage főszakácsa.
Gill Meller, a legendás River Cottage főszakácsa hamarosan Budapesten főz, a Globalista Konyha meghívására. A következő rövid interjú segít abban, hogy egy kicsit jobban megismerjük őt.
A Globalista Konyha soron következő meghívottja Gill Meller, a River Cottage csoport népszerű főszakácsa, aki 2016. október 11-12-én este főz Budapesten, a Leroy Bistroban, MOM Parkban.
A szakácsok sokszor bajban vannak, ha valami újat szeretnének kitalálni. Ez főleg akkor merül fel, amikor már úgy érzik, hogy az egész város kecskesajtot párosít a céklához, spenótot a lazachoz, sült almát a libamájhoz. Vajon, honnan tudjuk, hogy melyik ízt melyikkel párosítsuk? Lehet egyáltalán rendszerezni az ízeket, azon kívül, hogy sós vagy édes?
Egyre több ember él a Földön és szerencsére egyre több embert foglalkoztat a fenntarthatóság az étkezésben. A szakácsok egy része ezzel egyáltalán nem foglalkozik, ám szerencsére, egyre többen tartják fontosnak, hogy szezonálisan főzzenek az éttermükben, sőt minél több helyben termett alapanyagot használjanak.
MME
A városlakók egyre inkább visszatérnek a gyökerekhez. Míg korábban a hipermarketekből szereztük be a világ minden tájáról érkezett termékeket, ma már sokkal fontosabbá válik a helyi eredetű, természetes alapanyagok vagy minimálisan feldolgozott élelmiszerek használata.
A Mindmegette messze legfinnyásabb szerkesztője vagyok. A hamburgerek pedig a gyengéim. Imádom a klasszikus megoldásokat éppúgy, mint a különleges variációkat.
Tavalyi nagysikerű perui vacsorája után a Globalista Konyha meghívására ismét Budapestre látogat Adam Rawson, aki ezúttal bemutatja díjnyertes hamburgerét a Kőleves Kertben augusztus 4-6 között, minden este.