Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb céklás saláták: 6 recept, amit ki kell próbálnod

default user icon
MME
A cékla igazi vitaminbomba, ezért érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe. Fogyaszthatjuk nyersen salátaként, levesként, sütve húsok mellé, de lehet belőle zöldséglevet készíteni, sőt kerülhet süteményekbe is!

A cékla számos jótékony egészségi hatással bír. Sok más mellett májtisztító és zsírégető tulajdonsággal is rendelkezik, nem beszélve arról, hogy erősíti a bélrendszert, gyulladás- és vérnyomáscsökkentő hatása is van, valamint olyan hatóanyagokat is tartalmaz, melyek segíthetnek megelőzni a rákos megbetegedéseket.

A legegyszerűbb módja, hogy beiktassuk az étrendünkbe a céklát, ha salátát készítünk belőle. Ezeket a finom salátákat fogyaszthatjuk önmagában, szárnyas- vagy sertéshúsok mellé, de akár feldobhatjuk vele a szendvicseket, egyéb salátákat is. A cékla ráadásul remekül variálható zöldségekkel és gyümölcsökkel, például reszelt répával és almával.

Ezek a legfinomabb céklasaláták:

VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL >>> 

SÜLT FŰSZERES CÉKLASALÁTA >>> 

PISZTÁCIÁS SÜLTCÉKLA-SALÁTA >>> 

ALMÁS-SÁRGARÉPÁS CÉKLASALÁTA >>> 

CÉKLÁS-DIÓS CSIRKESALÁTA >>> 

DIÓS-SAJTOS CÉKLASALÁTA >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss