Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-sajtos céklasaláta

Hozzávalók

  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dl fehér balzsamecet
  • 3 fej lila hagyma
  • 50 dkg cékla
  • 8 ág kakukkfű
  • bors
  • 2,5 dkg dióbél
  • 12,5 dkg kecskesajt vagy feta

Elkészítés

    1. Nagyméretű serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a balzsamecettel, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Beletesszük a cikkekre vágott lila hagymát, ismét felforraljuk, majd közepes lángon 6-7 percig főzzük.
    2. A céklát megfőzzük kb. 30 perc alatt, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a lila hagymához adjuk, 4 ág kakukkfűvel együtt, és további 1-2 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül kiszedjük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.
    3. A tálra halmozzuk a salátát, megszórjuk a durvára vágott dióval, a megmaradt kakukkfű lecsipkedett leveleivel, valamint a teáskanállal kis darabokra osztott sajttal .

      ÜNNEPI SALÁTÁK, AZ UNALMAS KÖRETEK HELYETT! >>> 

      CÉKLA, A VITAMINBOMBA! ÍME A LEGJOBB RECEPTEK>>> 

Megjegyzés

Aki nem kedveli a kecskesajtot, fetával is elkészítheti az ételt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin