Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazacos-kapribogyós burgonyasaláta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2-3 személynek:
  • 10 dkg füstölt lazacfilé
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db kisebb lilahagyma
  • 2 db lilaburgonya
  • 2 db sárga burgonya (agria)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát egyenként alufóliába csomagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (mérettől függően 45-60 perc alatt), majd ha kihűlt, felszeleteljük.

    A lilahagymát szintén felszeleteljük. Az öntethez a citrom levét egy kis tálba facsarjuk, ízesítjük cukorral, sóval és pár csepp olajjal, majd hozzáadjuk a vizet.

    Végül összeállítjuk a salátát: a burgonyára és a hagymára öntjük a citromos keveréket, megszórjuk kapribogyóval és a lazacszeletekkel. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

A saláta sima burgonyából is elkészíthető, a lilaburgonya csak a látvány miatt fontos.

Ha időnk engedi, mindenféleképpen süssük a burgonyát és ne főzzük. A fóliában sült egész burgonya íze sokkal finomabb, kicsit a gesztenyére hasonlít. Másrészt, ha a lilaburgonyát felszeletelve főzzük, veszíthet a szép színéből.

A lilaburgonya Magyarországon is kapható burgonyatípus. Intenzív lila színe miatt kiválóan alkalmas érdekes ételek elkészítéséhez, akár egy hétköznapi fogást is feldobhatjuk vele. Mivel eléggé drága, főleg dekorációs elemként használják a konyhában. Több fajtája is kapható, legismertebb a perui lila, a svájci kék és a svéd kék. Konyhatechnológiai szempontból, fontos odafigyelni arra, hogy ne szeletelve főzzük, mivel a direkt hő hatására veszít a színéből. Érdemesebb héjával együtt sütni vagy főzni.

AmiDJF
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin