Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricás fasírtgolyók sültpaprika-mártással

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg főtt kukorica (konzerv)
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízés szerint frissen őrölt bors
  • a sütéshez olaj
  • a sültpaprikaszószhoz:
  • 4 db kápia paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • ízlés szerint őrölt chili
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek fehérborecet

Elkészítés

    1. A szikkadt zsemlét kevés tejbe beáztatjuk. A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, felaprított zöldhagymát és petrezselymet, áttört fokhagymát, sót, borsot, tojást, és a kicsavart, elmorzsolt zsemlét. Alaposan összedolgozzuk és gombócokat gyúrunk belőle. Forró olajban kisütjük azokat, majd papírtörlőre szedjük.
    2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát egy tepsire tesszük és kb 25 perc alatt megsütjük (akkor jó ha sötét foltos). Amikor kivesszük a sütőből, azonnal letakarjuk, így pár perc után könnyedén lehúzhatjuk a paprika bőrét.
    3. Egy mixerbe tesszük a paprikahúst, a sót, olivaolajat, chilit, édes chiliszószt és fehérborecetet. Pépesre mixeljük, és a fasírtokhoz tálaljuk.

      Csicseriborsó fasírt >>>

      Egyszerű fasírgolyó >>>

      Még több fasírgolyót találsz itt >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Gallicoop

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin