Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis tarhonyaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg tarhonya (nálam dörzs és nem sörét)
  • 50 dkg felkockázott krumpli (én sárga krumplit használok)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • bors (elhagyható)
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Vegyünk elő egy kb. 2 literes lábost, és tegyünk bele 3 evőkanál olajat. Míg melegszik, vágjuk fel apróra a vöröshagymát. Ha az olaj felhevült, öntsük bele a tarhonyát, és magas lángon pirítsuk, amíg zsemleszínű nem lesz. Ez a lelke a levesnek, fordítsunk rá kellő figyelmet és időt! Ha ez kész, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk kisebb lángon. Eközben pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel apróra. Ha a hagyma üvegesre párolódott, húzzuk le a lábost a tűzről, és kissé hagyjuk hűlni. Majd szórjuk meg 2 teáskanálnyi pirospaprikával, icipici borssal (ez elhagyható) keverjük el, majd amint visszatettük a tűzre, öntsük fel vízzel. Tegyük bele a krumplit, sózzuk (2-3 nagy csipettel), fedjük le, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg a tarhonya meg nem puhul.

    Amikor kész, kóstoljuk meg, és sózzuk még, ha szükségesnek érezzük. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, esetleg egy kanál tejföllel lágyítva az ízeket. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Időt spórolhatunk meg, ha forró vízzel öntjük fel a tarhonyát. Gazdagíthatjuk a levest 1 leveskockával vagy kevés füstölt kolbásszal. Vannak, akik sárgarépát is tesznek bele.

Ha túl hígnak ítéljük meg a levest, amikor elkészült, ne aggódjunk, mert a tarhonya dagadni fog még a lében.

katakonyhaja
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin