Krumplis lángos pofonegyszerűen

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db (sárga) krumpli
  • 2 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, hagyom kihűlni. Ha már meg tudom fogni, meghámozom, krumplinyomón áttöröm egy keverőtálba. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a fokhagyma présen átnyomott fokhagymát, a tejfölt, beleszórok némi lisztet, sózom, borsozom, ízlés szerint szerecsendiót is szórok bele. Villával elkezdem összedolgozni, csomómentesre, ha kell, még szórok bele lisztet, amennyit felvesz. Kézzel formázható masszát kell kapnom, ami nem folyós, a nokedli tésztánál jóval sűrűbb.

    Serpenyőben olajat hevítek, vizes kézzel evőkanálnyi mennyiséget veszek ki a tésztából, lángos formára nyomogatom, a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütöm, papírtörlővel bélelt tálba szedem.

    Tálaláskor igény szerint reszelt sajtot, tejfölt, ketchupot vagy bármi hasonlót adhatunk hozzá, mellé.

Megjegyzés

Én lángos fan vagyok, amit párom néha már nagyon un. Keleszteni, éleszteni nem tudok, ezért találtam ki ezt az összeállítást. Nekem bejött, gyakran készítem, csak úgy, este egy jó citromos teával, inkább pohár borral, de váratlan vendég érkezésekor is pár perc alatt összedobható.

A fokhagymát el lehet hagyni, én azért zúzom bele, mert így nem kell bíbelődni a külső kenéssel, az ízben pedig benne van. Ha bekeverek egy adag tésztát, és nem sütöm ki mindet, egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, 1-2 napig eláll. Az esti sütésből megmaradt pár darab másnap reggel hidegen is kellemes reggeli.

Gyakran csülkös bableves mellé is ezt eszem, kenyér helyett! Jó étvágyat, Nani.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

magdi 4 évvel ezelőtt
ezt probád ki,biztos finom
Rasztovácz Dorottya 5 évvel ezelőtt
én minden ugyan úgy csináltam, de nekem nem akart egyben maradni... ez mért lehet?
Zgut Éva 6 évvel ezelőtt
Apukám csinált ilyet mindig nekem, én sem értettem soha, mi köze a lángoshoz, de az íze nagyon finom! :)
Anna Mátéfi 6 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik,és guszta a képen is:) Ki fogom próbálni,már most szeretem:) Köszi:)
Tormási Anita 6 évvel ezelőtt
Én megcsináltam, és ennek az íze inkább hasonlít a krumplis pogácsához, mint a lángoshoz, szerintem semmi köze a lángoshoz.
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Pedig, hidd el az, nem kel keleszteni, élesztgetni. Nem tudom mi a bonyolult egy hajában főtt krumpliban, de, ha Neked az, akkor marad a piaci lángos, az valóban sokkal kényelmesebb. Nem hinném, hogy az általad ajánlott mű dolgokat szívesen látnám a konyhánkban! Üdv, Nani.
wedig maria 6 évvel ezelőtt
a fele lemaradt: -ü\", a hasonló receptekhez krumlipüréport / burgonypelyhet használok...
wedig maria 6 évvel ezelőtt
Sajnálom, de ha krumlipucolással, fôzéssel kezdôdik a recept, az nálam már nem \"pofonegyszer
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Ha jól számolom, a képen 19 darab van, kettőt, talán hármat biztosan beküldtem falánk fejembe. Számolj olyan 20 darabbal, körülbelül tenyérnyi méretűt. Üdv, Nani.
Szücs Krisztina 6 évvel ezelőtt
Nem lehet rossz :) Kb. hány darab lángosom lesz a recept alapján? Köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin