Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplis-gombás rakottas

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1-2 ek vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 szál zöldhagyma
  • bors

Elkészítés

    1.

    A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.

    2.

    A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk, végül megsózzuk.

    3.

    A burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük, és elrendezzük rajta a gombát. A tejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Végül a krumplis gombára locsoljuk. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Felaprított zöldhagymával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin