Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes spenótos rakott krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 csapott tk só
  • 1/4 tk bors
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 3/4 tk fokhagymapor
  • 1 db babérlevél
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 8 szelet gouda sajt 
  • 8 dkg spenót
  • 2 tk oregánó

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz).
    2. A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összemelegítjük. Hozzáadjuk a sót és borsot, a szerecsendiót, a fokhagymaport és a babérlevelet. Óvatosan felfőzzük, de nem forraljuk. Ezután kiszedjük a babélevelet.
    3. Egy közepes (20×26 cm) méretű sütőedényt kivajazunk, és beleszórjuk a reszelt fokhagymát. Ezután egy rétegnyi krumpliszeletet a tál aljára teszünk. A burgonyára sajtszeleteket teszünk egy rétegben, és megszórjuk oregánóval. A spenótleveleket a sajtra terítjük, végül befedjük egy réteg burgonyával. Ráönjük a tejet, és egy kanállal óvatosan lenyomkodjuk a burgonyaszeleteket, hogy a tej jól ellepje.
    4. Ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 180 fokra előmelegített sütőben 60-75 percig aranybarnára sütjük. 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

      9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin