Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baracklekváros diós kosárka

75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 6 ek tej
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg porcukor
  • 35 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 5 dkg vaj
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A baracklekváros-diós kosárka tészta hozzávalóit, a sütőporral elkevert lisztet, a tojássárgáját, a porcukort, a margarint és a tejet alaposan összedolgozzuk. 
  2. A töltelékhez a porcukrot összekeverjük a darált dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a habot, óvatosan a dióba forgatjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, és egy kenőecset segítségével kivajazzuk a kosárformákat (kb. 50 darabra lesz szükségünk), majd egy nagyobb gáztepsin elosztjuk azokat. 
  4. A tésztából diónyi darabokat tépünk és egyenletesen elosztjuk a formákban. (Utólag lehet csipegetni az egyikből és hozzátenni a másikhoz, ha nem sikerült az egyenletes adagolás.)
  5. Ezután egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát a formákba úgy, hogy a redőkbe is szépen belesimuljon. Ezt követően minden formába rakunk 1-1 kávéskanál lekvárt, majd ennek a tetejére 1-1 kávéskanál dióhabot.
  6. Egy süteményes villával elrendezzük a dióhabot a tészta tetején. 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, majd amikor kihűlt, kiborítjuk a formákból. (Némelyik lazításához hegyes végű kést is kell használnunk, hogy kijöjjön a formából.) Tálra rendezzük, és soronként megszórjuk porcukorral. 

Megjegyzés

Ez a süti sok türelmet igényel, de bármikor, bárhol totális sikert tudunk aratni vele.
A piacokon lehet kapni kosárformát. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss