Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kosárka (glutén- és tejmentes)

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 1 dl mandula tej
  • 1/2 db reszelt citrom héja
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • reszelt citrom héja
  • A töltelékhez
  • eperdzsem vagy barack lekvár vagy rumos meggy

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és jól összegyúrjuk, majd 25 db golyót formázzunk belőle. A kosárka formákat kikenjük olajjal és a golyókat bele nyomkodjuk óvatosan. Mindegyikbe egy kanál eperdzsemet rakunk.
  2. A két tojás fehérjét kemèny habbá felverjük, belerakjuk a cukrot, a darált diót és egy kis reszelt citromhéjat! Kb tejföl állagú krémet kapunk. Ebből a krémből mindegyik kosárkákba teszünk egy kanállal. A tetejét megszórjuk darált dióval és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>>

 A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

Megjegyzés

Azoknak ajánlom, akik szeretik sz őszt megidéző diós finomságokat! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss