Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos rák articsókával

MME MME
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az articsókát megpucoljuk (a nyelét és a korona felső 1/3-át levágjuk). 45-60 percig főzzük a zöldségtől függően. A megpucolt rákfarkat serpenyőben vajon 1-2 percig sütjük. A rákfarkakat tányérra tesszük. A serpenyőben maradt vajra 1 dl konyakot öntünk (lehetőleg valami finomabbat). Az így kapott szószt megsózzuk, színes borsot őrölünk rá. Az articsóka leveleit eltávolítjuk. A haját kanállal kikaparjuk és a szívét a rák mellé tálaljuk. Az öntetet az articsóka és a rák mellé (nem rá!) öntjük.

Megjegyzés

Nagyszerű előétel mediterrán hangulatú vacsorához. - MME

Ezek is érdekelhetnek