Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köles tabbouleh

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag köles (12,5 dkg)
  • 3 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 4 szál újhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1,5 db citrom leve
  • olíva olaj
  • 1 tk római kömény (őrölt)
  • 1 tk szegfűbors (őrölt)

Elkészítés

    1. A kölest folyó víz alatt leöblítjük, majd sós vízben (2,5 dl) forrás után kis lángon főzzük.
    2. Míg kihűl, apróra vágjuk a zöldfűszereket. Az újhagymát, a paradicsomot, és az uborkát kis darabokra vágjuk, megöntözzük citromlével és olaj jal, hozzáadjuk a római köményt és szegfűborsot, majd végül alaposan elkeverjük a kölessel.
    3. Jót tesz neki, ha lehűtjük és hagyjuk állni egy darabig, hogy a dresszing elvégezze a dolgát. 

    PAPRIKÁS KRUMPLI KÖLESSEL>>> 

    PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

    KÖLESBÉLES>>> 

Megjegyzés

Az eredeti libanoni receptben a köles helyett bulgur szerepel, de mindkét változat finom, hűsítő saláta.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin