Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libanoni taboulé

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bulgurt tegyük egy tálba, keverjük össze sóval, majd öntsünk rá kétszeres menniségű (4 dl) forró vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.

A megtisztított újhagymát, a megmosott petrezselymet és mentát vágjuk finomra, a paradicsomot apró kockákra.

Ha a bulgur nem szívta fel az összes vizet, szűrjük le, facsarjuk ki, majd tegyük salátástálba, adjuk hozzá a paradicsomot és a felaprított zöldeket, a paradicsomot, facsarjuk rá a citrom levét és locsoljuk meg olívaolajjal. Frissen őrölt borssal ízesítsük, majd alaposan forgassuk össze.

1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk is grill húsok, halak, zöldségek mellé, de önmagában is finom, frissítő saláta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss