Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kentucky reggeli

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A kolbászos mártáshoz:
  • 4 db sütnivaló olasz kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • A pogácsához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál élesztő (szárított)
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 8,5 dkg vaj
  • 1,8 dl tejföl
  • A rántott steakhez:
  • 1 kg steak hús
  • 35 dkg liszt
  • 2 evőkanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál hagymapor
  • bors
  • 2 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • Gravy - Öntethez:
  • 30 dkg bacon
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. Az olasz, fűszerezett kolbászhúst a fokhagymával megpirítjuk. Ha kész, egy tányérra öntjük. A serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet. Jól elkeverjük, majd felhúzzuk a tejjel. Krémesre keverjük, majd beleöntjük a megpirult húst. Sózzuk, borsozzuk és aprított petrezselyemmel meghintjük. Első rottyanásig főzzük.
  2. A pogácsához a sütőt 230 fokra előmelegítjük. A tepsit is berakjuk melegedni. A lisztet, a sütőport, az élesztőt, a cukrot és sót összekeverjük egy tálba. Hozzáadjuk a tejfölt és a vajat. A kezünkkel jól összegyúrjuk a tésztát, majd egy lisztezett felületen 3 centi vastagra nyújtjuk. Pogácsaforma segítségével, 12-14 darab pogácsát szaggatunk ki, amiket a sütőpapírral kibélelt, forró tepsibe helyezünk. A tetejét megkenhetjük egy kevés tejföllel, végül 220-230 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A tojásokat kikeverjük, a lisztet egy másik tányérba öntjük. A liszthez adjuk a hagymaporokat, a sót és a borsot. A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd a lisztbe, a tejfölös-tojásos keverékbe, végül pedig megint a lisztbe mártjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük, majd 185 fokra felmelegített olajban, 43-5 perc alatt készre sütjük. 
  4. A Gravy öntethez a bacon szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük. Kivesszük őket egy tányérra, majd a zsírjához lisztet és tejet adunk, amiből mártást készítünk. Végül beletördeljük a ropogós bacont és összekeverjük.

A RECEPTET ITT NÉZHETED MEG VIDEÓN. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss