Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt kiflik

MME MME
90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejet a kelesztőtálba öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot és a sót. 2 perc múlva hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a lisztet, jól összekeverjük, és több részletben 2 dl olajat is hozzáadjuk. Rátesszük a kelesztőtál tetejét, és kb. 30 perc múlva a tésztát jól kidolgozzuk.

10 cipót formálunk, ezeket egyenkét kerekre sodorjuk. 1 cipóból 8 cikket vágunk, feltekerjük őket, kiflit formázunk.

A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, belerakoshatjuk a feltekert kifliket, megkenjük a felvert tojással, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk, esetleg reszelt sajtot
teszünk rá, pici sóval is meghinthetjük.

20 perc pihentetés után kisütjük. Sütés során felszívja a sok margarint, ettől igen finom, ropogós kiflik lesznek.

Tetszés szerint tölteni is lehet. Nagy mennyiség!

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek