Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves sajtos pirítóssal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db hagyma
  • 1 db karfiol
  • 2 db burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 db bagett
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt fehér bors
  • néhány ág zsázsa

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, majd gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Felforrósítjuk a vajat, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a karfiolt és a burgonyát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd kis lángon az egészet puhára főzzük.
  3. A bagettet felszeleteljük, és elendezzük a kenyérkarikákat egy tepsiben, meghintjük a reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel gazdagítjuk. Végül sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, majd a zsázsával és a sajtos pirítóssal kínáljuk.

MÉG TÖBB ISTENI KRÉMLEVES >>> 

KARFIOLOS FINOMSÁGOK >>> 

KARFIOL - MINDEN MENNYISÉGBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss