Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros tökfőzelék virslivel

Hozzávalók

  • 65 dkg zsenge főzőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt fűszer paprika
  • 1 csokor kapor
  • 3 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 ek liszt
  • 1 doboz tejföl
  • citromlé
  • 4 db virsli feltétnek

Elkészítés

    1. A kaprot legyaluljuk egy arra alkalmas eszközzel. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt paprikával és az apróra vágott kapor felével. Hozzáadjuk a tököt, átforgatjuk és félig öntjük alaplével vagy vízzel.
    2. Ha a tök megpuhult, behabarjuk egy kevés liszttel kikevert tejföl lel, ekkor hozzáadjuk az aprított kapor másik felét, adunk hozzá kevés citromlevet is. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges.
    3. Feltétnek jól illik mellé a sült virsli vagy sült kolbász. 

    Videó! Így készítheted el a kapros tökfőzeléket! >>> 

    NEM CSAK TÖKFŐZELÉKBE JÓ: 11 KIHAGYHATATLAN KAPROS RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin