Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Káposztafőzelék

1 5/5

Hozzávalók

  • 1 db kisebb fejes káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 db krumpli
  • 1 tk ételízesítő
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk piros paprika
  • 2 ek olaj
  • köménymag (egész)
  • majoranna

Elkészítés

    1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd félbevágjuk, és kb. 2x2 cm-es darabokra aprítjuk. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, szintén kisebb kockákra vágjuk.
    2. A káposztát és a hagymát egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk az egész köménymaggal, a majorannával, és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángon félpuhára főzzük a káposztát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, és puhára főzzük (amennyiben szükséges, ízesítsünk utána).
    3. Az olajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hagyjuk hűlni a rántást.
    4. A langyosra hűlt rántást simárakeverjük egy kevés főzőlével, és a forrásban lévő káposztához öntjük. Addig keverjük, hogy teljesen sima, csomómentes legyen a főzelék. Még pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. 

Megjegyzés

Tálaláskor a főzeléket kínálhatjuk sült hússal, fasírozottal vagy éppen pörkölttel.

kgizike
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

saturnus3u5
Hogy lehet a régi nick nevet megszüntetni,mert már az ujjal vagyok bent ?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes