A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd félbevágjuk, és kb. 2x2 cm-es darabokra aprítjuk. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, szintén kisebb kockákra vágjuk.
A káposztát és a hagymát egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk az egész köménymaggal, a majorannával, és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángon félpuhára főzzük a káposztát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, és puhára főzzük (amennyiben szükséges, ízesítsünk utána).
Az olajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hagyjuk hűlni a rántást.
A langyosra hűlt rántást simára keverjük egy kevés főzőlével, és a forrásban lévő káposztához öntjük. Addig keverjük, hogy teljesen sima, csomómentes legyen a főzelék. Még pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.