Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves burgonya

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg újburgonya vagy vékony héjú krumpli
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 8 szál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • kevés feketebors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítése: Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd egy villával szurkáljuk meg őket. Tegyük egy tiszta zacskóba, szórjuk bele a sót és a morzsolt kakukkfüvet, dobjuk bele a gerezdekre szedett, de héjában hagyott fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg az olajjal, majd a zacskó száját befogva rázzuk alaposan össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.

    A keveréket öntsük egy tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 25 percig, illetve addig, amíg a krumplik megpuhulnak.

    Azonnal tálalhatjuk friss kakukkfűágakkal megszórva. A sült fokhagymákat a héjukból kinyomva fogyasztjuk, a krumpli remek köret sült húsokhoz, halakhoz, de salátával magában is finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin