Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isztriai fuzi, a horvát csigatészta

default user icon

Hozzávalók

 • 500 gramm sima fehérliszt (legjobb, ha olasz simalisztet használunk)
 • 3 db egész tojás
 • 1 csipet só
 • 1 evőkanál olívaolaj
 • néhány evőkanál hideg víz

Elkészítés

  1. A lisztkupac közepén kialakított bemélyedésbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Addig gyúrjuk, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak. Vizet csak a gyúrás végén adunk hozzá, vigyázva, hogy csak éppen annyit öntsünk rá, hogy a felszínéről összegyűjtse a lisztet. Nagyon fontos, hogy a tésztának száraznak és sűrűnek kell lennie. Ennél a műveletnél használhatunk konyhai robotgépet is.
  2. A tésztát labda formájúra gyúrjuk, és egy előkészítő edénybe helyezzük, és az egészet frissentartó fóliával beburkoljuk. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük.
  3. Tésztakészítő hengerrel - vagy sodrófával - 0,5 mm vastagságú tésztalapot készítünk. Ne felejtsük el a tésztát liszttel meghinteni, különben az a hengerekre ragadhat. A tésztalapot éles késsel 3cm x 3cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. Fogjuk a négyzetek egyik sarkát, és kínai evőpálcika segítségével átlósan feltekerjük „csokornyakkendő-szerű” pennetészta formájúra. A szabadon maradt sarkot határozott mozdulattal a tésztába nyomjuk, hogy a fuzi később ne nyíljon szét.
  5. A fuzit liszttel meghintett felületre helyezzük, és 1-2 órát pihentetjük. A fuzikat soha ne tegyük egymás tetejére!
  6. A fuzikat forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük. A fuzit zgvacettel vagy kedvenc szószunkkal tálaljuk. A szósz inkább hígabb legyen, a fuzi nem alkalmas a sűrű, nehéz szószokhoz. A fuzikat fagyasztva 3 hónapig tárolhatjuk.

   A recept és a fotó a Kövesd Donalt Európába! című sorozatból származik, amely február 26-tól látható, minden pénteken, a Food Network tévécsatornán!
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin