Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isler V.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 21 dkg vaj
  • 21 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tojás (elhagyható)
  • fahéj
  • citromhéj
  • lekvár az összeragasztáshoz
  • A mázhoz:
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy a meglágyult vaj ismét megdermedjen kicsit.

    Fél cm vastagra nyújtjuk, és köralakúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat, és 220 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük őket (könnyen megégnek, figyeljünk oda!).

    Ha kihűltek, lekvárral kettő korongot összeragasztunk. Én most áfonyalekvárt használtam, de bármilyennel kitűnő!

    A mázhoz a csokit és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd belemártjuk a kekszeket, vagy a kezünkbe veszünk egy delikvenst, és 1 evőkanálnyi csokit elkenünk a kekszen úgy, hogy lecsurogjon a szélére. Eligazgatjuk, és rácson hagyjuk a csokimázat megszilárdulni.

Megjegyzés

Ehető csillámporral megszórva a tetejét még vonzóbbá tehetjük a kis csokis korongokat.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin