Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Így tüntesd el a hűtőből az ételszagot!

Sajnos nem elég csak a bűz forrását eltávolítani, ugyanis attól még a szaga napokig megmarad a hűtőben. A következő praktikákkal viszont azonnal eltüntetheted, és végleg el is űzheted a kellemetlen „kajaszagot”!

1. Takarítsd ki a hűtőt!

Ha bűzlik a hűtőszekrényed, akkor az első és legfontosabb lépés egy alapos takarítás. Szedd ki a polcokat és a fiókokat, mosogasd el őket, a hűtőszekrényt pedig törölgesd át nedves, mosogatószeres szivaccsal! Ha inkább a természetes tisztítószerekre szavazol, akkor egy fél pohárnyi szódabikarbónát oldj fel meleg vízben, és azzal törölgesd át a hűtőt, vagy keverj össze egyforma arányban ecetet és vizet. Ettől a két csodaszertől nem csak csillogni fog a frigód, de a szagokat is elűzik!

2. Hagyj szagelszívókat a hűtő polcain!

Tegyél a hűtőszekrényedbe egy megnyitott zacskónyi szódabikarbónát, ez ugyanis azonnal magába szívja és megszünteti a kellemetlen szagokat! Elég hetente cserélned, és a bűztől pedig jó időre elbúcsúzhatsz!

3. Tartsd látható helyen a zöldségeket!

Ne az alsó fiókba pakold a friss zöldségeket, hanem a felső polcokra! Ha minden alkalommal látod őket, mikor benézel a hűtőbe, akkor valószínűleg rögtön észreveszed majd, ha kezdenek megromlani - így pedig könnyen megakadályozhatod, hogy bűzt árasszanak magukból.

4. Használj zárható dobozokat!

Ne tárold a nagyi pörköltjét vagy a pizzád maradékát egy tányéron, inkább tedd őket zárható dobozba! Így nem csak az ételmaradékok őrzik meg tovább a frissességüket, de a hűtődet sem árasztja el a kajaszag!  

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>> 

10 ALAPTRÜKK, HOGY OLCSÓN ÉS GYORSAN TISZTA LEGYEN A KONYHA>>> 

VISZLÁT, BACILUSOK! 4 TIPP A TÖKÉLETESEN TISZTA MOSOGATÓSZIVACSÉRT>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin