1 db közepes, reszelt alma / vagy kb. 1 dl pépesített ananászbefőtt
A krémhez:
2 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg vaníliás krémtúró
10 dkg vaj
A díszítéshez:
5 dkg durvára vagdosott vagy darabolt pirított dió
1 dl habtejszín
marcipán (vagy nyújtható fondant) a figurákhoz, cukorkák
3 dkg kókuszreszelék, keserű mandula aromával átkevergetve és kiszárítva a fűhöz
Elkészítés
A húsvéti répatorta elkészítéséhez elsőként összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezt követően hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával.
A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
Amíg sül a sütemény, a krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes hozzávalót robotgéppel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
A kihűlt répatortát három lapra szeljük, és megtöltjük a krémmel. A krémből hagyjunk az oldalának megkenésére is egy keveset. Ha kész, diódarabokkal megszórhatjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.