Elkészítés: Megkeressük kedvenc keverőtálunkat, és benne a darált húst összekeverjük az előzőleg beáztatott és kinyomkodott zsemlével, 1 tojással, a mustárral, a kakukkfűvel, a sóval, a borssal, és a pirospaprikával. Jól összedolgozzuk, és egy kis ideig pihenni hagyjuk.
Közben a 2 tojást egy alkalmas edényben felverjük, és a cukorral, a liszttel, csipetnyi sóval, no meg a sörrel kikeverve készítünk egy jóképű sörtésztát. A húsmasszából kis golyóbisokat formálunk (kb. 20 db lesz), kedvenc teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, a golyókat egy megfelelő hosszúságú hegyes hurkapálca segítségével megmártjuk a sörtésztában, majd beletesszük a forró zsiradékba. Megforgatjuk, és körös-körül aranybarnára sütjük.
Tálaljuk frissen-forrón, salátalevélre fektetve. Meccsnézés közben, egy korsó hideg sörrel…
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre