Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ham and eggs pirítóson

default user icon

Hozzávalók

  • 8 szelet sonka
  • 4 ek olaj
  • 4 db tojás
  • 4 szelet toastkenyér
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk aprított snidling a díszítéshez

Elkészítés

    1. A toastkenyerek közepét kiszúrjuk egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Egy nagyobb átmérőjű serpenyőt felhevítünk, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, majd beletesszük a lyukas kenyérszeleteket. Ha nem férnek el egyszerre, két részletben sütjük meg. 
    2. A lyukakba ütünk egy-egy tojást, és közepes lángon 2 percig sütjük, majd letakarjuk a serpenyőt, és további egy percig hagyjuk a tűzhelyen. A kész pirítósokat tányérra tesszük, a serpenyőt újra felhevítjük. 
    3. Meglocsoljuk a maradék olajjal, majd két részletben pirosra sütjük a sonkaszeleteket is. Tálalásnál a tojást sóval, frissen őrölt borssal, snidlinggel ízesítjük. Friss paradicsommal, salátával is tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Ham and eggs pirítóson recept?


Magazin