Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyümölcsös chia parfé

Hozzávalók

  • A chia réteghez:
  • 8 ek chia mag
  • 6 dl kókusztej
  • 2 ek eritrit
  • vaníliakivonat (opcionális)
  • A gyümölcsös réteghez:
  • 20 dkg eper (vagy más bogyós gyümölcs)
  • 1 dl víz
  • 2 ek méz vagy eritrit

Elkészítés

    1. A chia magot elkeverjük az eritrittel és a vaníliával ízesített kókusztejben, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. Az epret (vagy más gyümölcsöt) megmossuk, megtisztítjuk, és összeturmixoljuk a vízzel és a mézzel. Egy fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk, és a fagyasztóba tesszük kb. fél órára.
    3. Ha megfagyott, ráöntjük az elkészült chia pudingot, és ismét a fagyasztóba tesszük legalább 1-2 órára. Egy hosszúkás tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és felszeleteljük.

Megjegyzés

A nagy melegben valami könnyű kis nyári nasira vágytunk, így került asztalra, illetve a fagyóba ez a parfé. Mindenmentes!

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin