Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös bolero torta - Mindmegette Villámverseny

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 db citrom (lereszelt héja)
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • Tetejére:
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak italpor (gyümölcsízű)
  • 7 dl víz
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • Díszítéshez:
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg szőlő
  • 20 dkg ananászkonzerv

Elkészítés

  1. Tésztához: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  2. Krémhez: A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük a citrom levét és a reszelt héját. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk. Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.
  3. Tetejére: A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük. A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. Díszítéshez: Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk. A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper- és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss