Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcskrémleves

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott málnát kristálycukorral leturmixolom, majd szitán átszűröm, az őszibarack konzerv és fél citrom levével, valamint egy kis vízzel és a feldarabolt őszibarackokkal felteszem főni. Adok hozzá kristálycukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, őrölt szegfűszeget és őrölt fahéjat. Amikor kezd melegedni, belelógatok egy málnaízű teafiltert, majd felöntöm vízzel, hogy olyan 3 liternyi legyen.

Amikor elkezd forrni, behabarom úgy, hogy a lisztet és vaníliás pudingport csomómentesre keverem a tejjel, majd beleöntöm a levesbe. Megkóstolom, hogy elég édes-e, ha nem, akkor ízesíem. Amikor újra felforrt, hőkiegyenlítéssel belekeverek 2 dl gyümölcsjoghurtot, készre főzöm.

Hagyom kihűlni, fogyasztásig a hűtőben lakik. Hidegen tálalom.

Megjegyzés

Kata lányom receptje, nála ettünk ilyet a napokban, mondhatom, isteni! Érdemes kipróbálni. Ilyen tél végi időszakban, amikor már nagyon vágyunk a gyümölcsös dolgokra, remek előétel.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek