Elkészítés: A fagyasztott málnát kristálycukorral leturmixolom, majd szitán átszűröm, az őszibarack konzerv és fél citrom levével, valamint egy kis vízzel és a feldarabolt őszibarackokkal felteszem főni. Adok hozzá kristálycukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, őrölt szegfűszeget és őrölt fahéjat. Amikor kezd melegedni, belelógatok egy málnaízű teafiltert, majd felöntöm vízzel, hogy olyan 3 liternyi legyen.
Amikor elkezd forrni, behabarom úgy, hogy a lisztet és vaníliás pudingport csomómentesre keverem a tejjel, majd beleöntöm a levesbe. Megkóstolom, hogy elég édes-e, ha nem, akkor ízesíem. Amikor újra felforrt, hőkiegyenlítéssel belekeverek 2 dl gyümölcsjoghurtot, készre főzöm.
Hagyom kihűlni, fogyasztásig a hűtőben lakik. Hidegen tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre