Grízes /darás/ tészta

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg metélt tészta
  • 2,5 dl búzadara
  • 4 dl forró víz
  • olaj
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm, leszűröm.

    A darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítom, de ne legyen túl sötét. /Nagy lábasban, mert a tésztát is belekeverem a végén./

    A 4 dl vizet mikróban felforralom, és a kész darára öntöm (óvatosan mert felcsap a gőz), fedőt teszek rá, és állni hagyom, míg a dara megszívja magát.

    Ezután összekeverem a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva tálalom.

Megjegyzés

Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gabriella Ürmös 3 évvel ezelőtt
Na végre :) Előtte 7 különböző recept alapján készült darástészta landolt a kukába, ma gondoltam ezt is kipróbálom...először ez is kicsit gyanus volt, hogy a sorstársai útját követi, de nem, isteni lett!!!! :) Köszönöm a receptet! :)
Gál Zsuzsa 3 évvel ezelőtt
ékesandi mindig jó.
Fülep Eva 4 évvel ezelőtt
En is mindig nagy sikert aratok vele az unokaimnal. Ennel olcsiobb etelt nem igazan ismerek.
Honey Badger 5 évvel ezelőtt
Hello! misszkiss teszel fel magadrol kepet? Udv. ;)
Kiss Adrienn 6 évvel ezelőtt
Köszi az ötletet! Kezdő háziasszonyként biztos menni fog. :)
Szemere Katalin 6 évvel ezelőtt
Nem hiszed el, de ezt a receptet szinte egyetlen szakácskonyv sem tartalmazza. Gyerekkorom jut eszembe róla( sokat ettük) , nagyon szerettem. köszi!
Mindmegette 6 évvel ezelőtt
Kedves Andi! Javítottuk a recept leírását! Köszönjük!
Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Jaj, az a mondat kimaradt, hogy amikor a forró vizet ráöntöm, akkor fedőt teszek rá és állni hagyom, míg a dara megszívja magát és utána keverem össze a tésztával.

Hasonló Receptek

Magazin