Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött krumpli

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 szál zöld hagyma
  • 2 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 2 ek olaj
  • 4 db csiperke gomba
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt-fele trappista)

Elkészítés

    1. A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
    2. Közben felszeleteljük a hagymát, az olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
    3. A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.
    4. Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

    MÉG TÖBB ISTENI KRUMPLIS RECEPT >>> 

    TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>> 

    9 KÖNNYŰ EGYTÁLÉTEL A NYÁRRA, AMIT MINDEN NAP MEG TUDNÁNK ENNI! >>> 

Megjegyzés

Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására. Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin