Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött krumpli

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 4 db csiperke gomba
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)

Elkészítés

    1. A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.
    2. Közben felszeleteljük a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
    3. A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.
    4. Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőbe toljuk. Kb 20 perc alatt készre sütjük.Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.

    MÉG TÖBB ISTENI KRUMPLIS RECEPT >>> 

    TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>> 

    9 KÖNNYŰ EGYTÁLÉTEL A NYÁRRA, AMIT MINDEN NAP MEG TUDNÁNK ENNI! >>> 

Megjegyzés

Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin