Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás quiche leveles tésztából

Hozzávalók

  • 2 ek vaj + a formához
  • liszt a formához
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 20 dkg laskagomba
  • 50 dkg (barna) csiperke
  • 2 közepes szál póréhagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2,5 dkg bacon vagy sonkaszalonna
  • bors
  • 1 csipet csilipor
  • 1 tk kakukkfű
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt (edami)
  • 1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. Egy piteformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk liszttel és kibéleljük a kigöngyölt leveles tésztával úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen.
    2. A letisztogatott gombákat apróra vágjuk. A megtisztított pórét vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk.
    3. Nagy serpenyőben felhevítjük a 2 ek vajat. Rádobjuk a bacont, hozzáadjuk a pórét és a fokhagymát, majd 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, a csiliporral és a kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáforgatjuk a kétféle gombát, és addig pároljuk, amíg a lé szinte teljesen elfő. Ekkor levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gombás keveréket eloszlatjuk a tésztán, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, valamint ízlés szerint sóval, borssal és a szerecsendióval, majd a gombára öntjük. Végül a quiche-t az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin