Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombajó

default user icon
2 3.7/5

Hozzávalók

  • 16 fej csiperkegomba,
  • 8 szelet toastkenyér,
  • 1 dl tejföl,
  • 10 dkg füstölt trappista sajt,
  • 1 tojássárgája,
  • 6 dkg vaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • fehér bors

Elkészítés

    A megtisztított gombákból kicsavarjuk a szárat és más ételhez használjuk fel. A gombafejeket megmossuk, besózzuk és kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Forró sütőben 5 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtmártást. Ehhez a tejfölben elkeverjük a tojássárgáját és a reszelt füstölt trappista sajtot. Kis lángon, állandó keverés mellett összemelegítjük, fehér borssal fűszerezzük. A sajtkrémet a gombakalapokba kanalazzuk és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe. Közben a toastkenyereket szárazon megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd megkenjük a maradék vajjal. Átlósan kettévágjuk, és ráhelyezünk 1-1 sajtkrémes gombát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Gaboo
Kipróbáltam, nagyon finom!
füstöltsó
Én a gombák szárát apróra vágom megfuttatom egy kis hagymán egy serpenyöben. Visszatöltöm a kalapokba a többi töltelékkel.

Hasonló Receptek

Magazin