Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyével töltött liba

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1 konyhakész liba (kb. 4 kg)
  • 60 dkg alma
  • 60 dkg főtt gesztenye (tisztított súly)
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A libát kívül-belül megtisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. A belsőségeket is megmossuk.

    Az almát meghámozzuk, négybevágjuk, kimagozzuk. A gesztenyéket kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

    A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

    A májat összekeverjük a libazsírral, a hagymával, az almacikkekkel, a gesztenyével, és kissé sózzuk, borsozzuk. A libába töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.

    Mellével lefelé tepsibe fektetjük a libát, ráöntünk 1 liter forró vizet, mellé szórjuk a maradék belsőséget, és a sütőben 3-3,5 órát sütjük. Félóránként megfordítjuk, és leszedjük a zsírját.

    A ropogósra sült libát főtt burgonyával tálaljuk, esetleg párolt savanyú káposztát is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin