Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kicsi gesztenye, kicsi rum és egy csipet megfoghatatlan íz - Gesztenyepüréket teszteltünk

A gesztenyepürét sokan magyar ősleletnek gondolják, hogy az bizony saját kincsünk. A valóság inkább úgy fest, hogy olasz földről származik az egész. Sokan pillanatok alatt elkészíthető desszertként tekintenek rá, mivel egy jó adag tejszínhab, némi passzírozás és kész is. Felkutattunk 7 különböző gesztenyepürét, hogy megtudjuk, melyik szolgál a legjobban a desszert alapjaként vagy éppen a sütemény töltelékéként.

Gyorsfagyasztott az összes alany, de igen mi is tudjuk, hogy a legjobb a frissen megdolgozott gesztenye, de nem mindenkinek van hektárnyi a hátsókertben, így van helyük a piacon.

Spar

Átlagos árnyalattal bír, amit egy gesztenyepüré esetében elvárhatunk. Illata alapján nincs benne semmi, mert tökéletesen semmit nem érezni rajta. Kóstolva javul a helyzet, mert az enyhe rumos aroma után megjön a gesztenye íze is. Állagra kellően homogén, de nagy mestercsel nincsen benne.


Adatok: 200 gramm, gesztenyebél 72%, 499 Ft

Toppo

Meglepően világos árnyaltban pompázik, de ami jobb benne, hogy illata alapján némileg már van sejtésünk, hogy mit fogunk kóstolni. Nagyon halovány, de felismerhető gesztenye illat árad belőle. Kicsit gumiszerű állaga és előszeretettel próbál úgy viselkedni, mint egy gyengébb ragasztó. Kicsi gesztenye, kicsi rum és egy csipet megfoghatatlan íz kering szánkban kóstolás során.



Adatok: 250 gramm, főtt gesztenyebél 72%, 339 Ft

Massa

Ez már szinte albínó, annyira világos. Illata sokat nem sejtet sajnos. Kóstolva kiderül, hogy picit morzsolódásra hajlamosabb az állaga, illetve picit szárazabbnak hat. A lényeg viszont az íze, ami kifejezetten kellemes. Nincsen benne a gagyi rumos aromavonal elrejtve, ami elcseszi a gesztenye tiszta ízvilágát.



Adatok: 250 gramm, válogatott gesztenye 82%, 599 Ft

Bajnai

Kellően barna és kontrasztos színben pompázik az áldozat, ami egy sejtelmes illatot áraszt magából. Ízlelve megtudjuk, hogy rendkívül krémes állaga van és egy kevésbé karakteres gesztenyeszerű íze. Egyéb aromák is pörögnek szánkban, de pontosan nehéz meghatározni őket, de a lényeg, hogy együtt nem túl barátságosak.



Adatok: 200 gramm, gesztenyebél 72%, 370 Ft

BOHÓC, MELÓDIA, SZERENCSI RETRO - NOSZTALGIA CSOKIKAT TESZTELTÜNK

Gelato Italiano

Mert ugyebár olasz. A világos papír egy erősen barnás masszát rejt. Illata egészen tiszta és természetes, aminek hátterében érzünk egy kevéske tejszínre utaló jelet is. Kóstolva mutatja meg igazi erényét, mert bizony ez finom. Tiszta gesztenyeíz, nulla rum vacakolás és krémes állag.



Adatok: 250 gramm, válogatott gesztenye 72%, 339 Ft

Táti

Tát már számtalan kincset szolgáltatott a Földnek, talán itt a következő gyöngyszem? Rendesen adtak neki a szoláriumban, mert ez masszívan sötét árnyalatú az összes többihez képest. Illata sejtet némi gesztenyét, némi rum aromát és ennyit összesen. Kóstolva kibukik, hogy picit száraz, de ízre megvan a gesztenye. Sajnos időnként felüti a fejét a rum aroma, ami nem a legtutibb.



Adatok: 250 gramm, gesztenye 72%, 479 Ft

MELYIKNEK ROPOG A BUNDÁJA? - FAGYASZTOTT RÁNTOTT SAJTOKAT TESZTELTÜNK

Noname

Lágy illata picit felizgatja fantáziánkat. Kóstolva is marad a közepes lendület, amiben érezni a gesztenyét és szerencsére csak egy csipetnyi egyéb aromás átkot. Állagra kellően krémes, könnyen passzírozható. Egyetlen érdekessége, hogy picit felgumizódik, ha elkezdjük pörgetni szánkban.  



Adatok: 250 gramm, gesztenyebél 72%, 379 Ft

Ítélet

Backstage info, de a mezőny majd felét egy utcában készítik, ami történetesen Klapka György utcát jelent. Ennek ellenére masszív eltérés volt tapasztalható ezen termékek között. Az egyértelmű győztes a héten a Gelato Italiano márkanév alatt futó püré, ami illatra, ízre és mindenre bajnok.

Az egy gyárból három termék heti versenyt a Massa néven futó egyed nyerte, mivel a második helyet igazán korrekt eredménnyel érte el. A Toppo közvetlenül mögötte szintén még az ajánlott kategóriába sorolandó.



A heti bukó a Bajnai, amiben mindenfajta életidegen aromák uralkodnak, amitől az egész nemes egyszerűséggel rossz lesz. Erre tripla adagban kell nyomni a tejszínhabot, ha el akarjuk nyomni vacak ízét.

  1. Gelato Italiano
  2. Massa
  3. Toppo
  4. Noname
  5. Táti
  6. Spar
  7. Bajnai

Ezek is érdekelhetnek

Friss