Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gárdonyi-pisztráng receptje

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db konyhakész pisztráng (kb. 400 g-os)
  • 6 dkg vaj (+ a sütőtálhoz)
  • 5 dl fehérbor
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tej
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • citromkarikák

Elkészítés

    1. A megmosott, szárazra törölt pisztrángokat  bedörzsöljük sóval, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és felöntjük a bor 2/3-ával. Letakarjuk a tál fedelével vagy alufóliával, és  10-15 perc alatt megpároljuk.
    2. Közben a mártáshoz a felhevített 60 g vajon világosra pirítjuk a lisztet. Felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és pici fehér borssal, sóval, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kihűlt, belekeverjük a tojássárgájákat és tejszínnel dúsítjuk. Végül összemelegítjük a maradék borral, de már nem forraljuk.
    3. A pisztrángokat adagonként tálaljuk a mártással, és citrom karikával dekoráljuk. Vajas burgonya illik hozzá.

    PISZTRÁNG PÁROLT SPENÓTTAL >>>

    FŰSZERVAJAS PISZTRÁNG SÜTŐBEN SÜTVE >>>

Megjegyzés

A recept a Mindmegette receptmagazinban jelent meg. A magazint keressétek minden csütörtökön 13 megyei lap mellékleteként!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Gárdonyi-pisztráng receptje recept?


Magazin