Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztráng párolt spenóttal

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
  2. Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
  3. Az olívaolajat a tepsibe tesszük rátesszük a spenótleveleket, amikor kezd összeesni, ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom, ha roppanós a spenót levél.
  4. A kuszkuszt megsózzuk, és másfélszeres mennyiségű forró vízzel leforrázzuk. Tálaláskor metélőhagymával megszórjuk. Tálalásig melegen tároljuk.

    Halételek >>> 

    Még több finomság pisztrángból >>>

Megjegyzés

A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű, ezzel is ízesíthető. Lehet vadrizst, vagy gerslit is kínálni hozzá. Egészséges, laktató. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss