Keress receptre vagy hozzávalóra

Epres tojáslikőrös krémes sütés nélkül

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 csomag babapiskóta
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl habtejszín(cukrozott)
  • 1/2 dl tojáslikőr
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg eper (darabolva a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tejfölt, a kétféle cukorral.
    2. Ezután belekeverjük a tojáslikőrt. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, majd a rásimítjuk a maradék krémet. A tetejét eperdarabokkal díszítjük.
    3. Pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom,mutatós, könnyen elkészíthető, sütés nélküli sütemény. Ha gyerekeknek készítjük akkor a likőr helyett egy citrom reszelt héját és levét, használjuk az alkohol helyett.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin