Bár a rebarbarát a hétköznapokban gyümölcsként emlegetjük és akként is használjuk fel, tudni kell róla, hogy ez egy zöldség, annak is a szára. Fanyar savanyúságát tökéletesen kiegészíti az eper és a málna, akár örökre össze is lehetne őket házasítani.
A Lakáskultúra májusi számának Gasztrosétájában igazán friss és csábító, egyszerű, de izgalmas receptekkel találkozhatunk - Török-Bognár Renáta, Az élet napos oldala blog szerzőjének köszönhetően.
A gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal tálalva a meleg napokon adhat frissülést, a rebarbarás pite a délutáni kávéhoz, de akár vendégváráshoz is tökéletes, a málnás rebarbalekvárral pedig üvegbe zárhatjuk a tavasz első friss ízeit.
De a Lakáskultúra májusi számát nem csak a receptek miatt érdemes lapozgatni!
Bababútorokról és a babaszoba kellékeiről találunk a lapban egy komoly összeállítást, és mivel itt a jó idő, így a teraszok, erkélyek kényelméről és kialakításáról is olvashatunk. A kreatív megoldások kedvelői pedig elleshetik, hogyan lehet egy régi, kopott szekrényt modern és fiatalos bútorrá alakítani. Az etno hangulatú enteriőrök kedvelői ezer színű csodabútorokat is találnak a lapban!
Keresd az újságosoknál, és böngéssz a naponta színes és új tartalommal frissülő www.lakaskultura.hu oldalon!