Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spórolj a kalóriával! Ha így készíted a krémlevest, nem kell bele tejszín

default user icon
MME
Különösen télen jó választás egy forró krémleves, hiszen a sokféle zöldség kombinálásával igazi vitaminbomba lehet az ebédünk. Ezzel az elkészítési móddal ráadásul extra selymes, mégis alakbarát változatban készítheted el.

A legtöbb leves tökéletesen illeszkedik a diétába, mert eltelítenek, mégis alacsony kalóriatartalmúak. Ilyenek a krémlevesek is, ha nem dúsítjuk őket zsíros tejszínnel.   

 

Így készítsd a krémlevest, hogy tejszín nélkül is sűrű legyen

A zöldségek minimális kalóriatartalmúak, magas rosttartalmukkal mégis hosszan eltelítenek, ráadásul értékes tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetünket. Ha viszont felöntjük egy adag zsíros tejszínnel, úgy máris jóval több kalóriát viszünk be vele, mint ami indokolt. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, de azért sűrű és selymes legyen a krémlevesünk, használhatunk diétás tejszín-helyettesítőket, például kókusztejszínt vagy alacsony zsírtartalmú görög joghurtot. De sokkal jobb módszer, ha a zöldségeket először a sütőben puhára sütöd, majd egy turmixgépben forró víz vagy alaplé hozzáadásával krémesre turmixolod.

Így készült ez a dús és bársonyos édesburgonya-leves is.

 

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss