Keress receptre vagy hozzávalóra

Darált hússal töltött tök II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes nagyságú tök
  • pici ecet
  • 40 dkg darált sertéshús
  • bors
  • kakukkfű
  • majoranna
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.

    A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadunk 1 kávéskanálnyi tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a 2 fél tökbe töltjük. A tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsával elkevert tejföllel, alufóliába tekerjük.

    Előmelegített sütőbe toljuk, és addig
    sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük.

    A töltött tököt előételként, de burgonyapürével főételként is tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin