Darált hússal töltött kagylótészta

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 db kagylótészta
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek olaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 ek liszt
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bazsalikom

Elkészítés

    1.

    Főzzük meg a nagy kagylótésztát forró, sós vízben, majd szűrjük le, és óvatosan forgassuk össze az olívaolajjal.

    2.

    Pároljuk meg az olajon a felkarikázott póréhagymát és a felaprított paprikát, majd adjuk hozzá a darált sertéshúst, és pirítsuk meg. Szórjuk rá a lisztet, és engedjük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon addig, amíg besűrűsödik.

    3.

    Közben a paradicsomszószhoz pürésítsünk 3 gerezd fokhagymát 2 marék friss bazsalikommal és 3 ek olívaolajjal.

    4.

    A tésztát töltsük meg a húsos keverékkel, és tegyük kiolajozott tűzálló edénybe. Lefedve süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig. Ezután locsoljuk meg a paradicsom szósszal és szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd süssük tovább fedő nélkül, amíg megpirul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek