Főzzük meg a nagy kagylótésztát forró, sós vízben, majd szűrjük le, és óvatosan forgassuk össze az olívaolajjal.
Pároljuk meg az olajon a felkarikázott póréhagymát és a felaprított paprikát, majd adjuk hozzá a darált sertéshúst, és pirítsuk meg. Szórjuk rá a lisztet, és engedjük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon addig, amíg besűrűsödik.
Közben a paradicsomszószhoz pürésítsünk 3 gerezd fokhagymát 2 marék friss bazsalikommal és 3 ek olívaolajjal.
A tésztát töltsük meg a húsos keverékkel, és tegyük kiolajozott tűzálló edénybe. Lefedve süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig. Ezután locsoljuk meg a paradicsom szósszal és szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd süssük tovább fedő nélkül, amíg megpirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre