Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is ezt eszed majd, ha megtudod, mi Sophia Loren örök szépségének titka

Sophia Loren elárulta, hogy amikor a kollégái arról mesélnek neki, hogy a megfelelő mennyiségű víz, a sok friss levegő és a ropogós saláta a szépségük titka, akkor ő ezen mindig szívből nevet. Az olasz filmdíva szerint ez az egész egy óriási hülyeség.

„Békében kell lenned önmagaddal, élvezned kell az életet, és jókat kell enned. Nem csak a szerelem járja át a gyomrunkat, hanem a szépség is. Tehát nem zöldségre van szükségem, ide bizony tészta kell” – vallotta be Sophia Loren.

 

Ahogyan az a fenti vallomásból is kiderül, a népszerű művésznő nagy tésztarajongó, kedvenc receptje pedig igazi ínyencségnek számít, amit hihetetlen egyszerű elkészíteni – írja a wunderweib.de. 

Sophia Loren már kislány korában is alig várta, hogy tészta kerüljön az asztalra. Akkoriban a paradicsomszószos változatot kedvelte, némi parmezánnal megszórva. De citromosan is szívesen ette a spagettit, szerinte ez is isteni finom.

 Az evés igazi élvezet

„De ma már a szardellavajas tésztáért vagyok oda, amit hetente legalább egyszer elkészítek a családnak” – mondta a díva. Ilyenkor átmennek hozzá a fiai, unokái, körbeülik az asztalt és olyan igazi olaszosan lakomáznak: hangosan nevetnek, vadul beszélgetnek és jókat isznak.

A színésznő úgy véli, az evés élvezet, és az élvezet boldoggá tesz. És aki boldog, az szép. „Mindig azt mondom: minden, amit rajtam látsz, azt a spagettinek köszönhetem. Próbáld ki te is” – javasolta Sophia Loren.

És akkor íme az a bizonyos szardellavajas spagetti recept

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 40 dkg spagetti
  • 12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 12-14 db szardella filé (sóban és olajban)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db hámozott paradicsom konzerv (egyenként 40 dkg)
  • 1 teáskanál cukor
  • negyed csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A szardellát mossuk meg, papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, vágjuk apróra, majd keverjük össze a vajjal, valamint a citromlével. Formázzunk golyót a keverékből és tegyük a hűtőbe.
  2. Ezután főzzük ki a tésztát a szokásos módon, közben készítsük el a paradicsomszószt, amit ízlés szerint fűszerezzünk.
  3. Keverjük össze az előkészített alapanyagokat egy nagy tálban, és már kész is az étel! Ugye milyen egyszerű?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss