Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csontleves palacsintametélttel

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg marhacsont (levesnek való)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág zellerzöld
  • egész bors
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 125 ml tej
  • olaj

Elkészítés

    1. A csontot megmossuk, a répákat meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Mindet lábasba teszünk a babérral, a leöblített zeller zölddel, pár szem borssal és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és 60 percig főzzük.
    2. Közben gépi habverővel simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel meg 1/4 tk sóval, majd 10 percig pihentetjük. Kiolajozott forró serpenyőben, közepes lángon a tésztából 4-5 db vékony palacsintát sütünk. Melegen feltekerjük őket, és csíkokra vágjuk. 
    3. Átszűrjük a levest egy másik lábasba, és nagy lángon 20 percig forraljuk. Megsózzuk, majd a palacsintametélttel tálaljuk. Aprított zöld fűszerrel díszíthetjük.

    CSIRKÉS HÚSGOMBÓCLEVES TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

    BORSÓLEVES MÁJGALUSKÁVAL >>> 

    TÁRKONYOS SZARVASRAGULEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin