hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-savanyú burgonyaleves

65 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk.
  2. A karalábét és a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük.
  4. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, a gombát, karalábét. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
  5. Rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet és zellerlevelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Felöntjük vízzel. A burgonyát is hozzáadjuk.
  6. Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Összeforraljuk, ízlés szerint ízesítjük bazsalikommal és egy kis ecettel. 

Megjegyzés

Nagyon finom leves. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek