hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás-sárgarépás gombaleves

50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A póréhagymás-sárgarépás gombaleves elkészítéséhez a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, negyed karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A gombát kis kockákra vágjuk.
  2. A forró olajban megfonnyasztjuk a póréhagymát és a vöröshagymát, rátesszük a répát és a gombát, nagy lángon pár percig pirítjuk. Felöntjük kb. 1,2 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha majdnem kész, a tejfölt elkeverjük a liszttel, felengedjük 1 merőkanál forró levessel és a forrásban levő leveshez keverjük. Lassú tűzön kiforraljuk kb. 8-10 perc alatt. A legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fél citrom levét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss