Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos tészta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gondosan megtisztított spenótot tűzálló tálba tesszük. Lefedve a 190 fokos sütőbe toljuk, és kissé megfonnyasztjuk néhány perc alatt. Ha kész, kiszedjük a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet, és félretesszük.
  2. Kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük, és félretesszük.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A mártáshoz keverjük a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A keveréket 4 db tűzálló tálkában elosztjuk, és aranyszínűre sütjük a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss