Csőben sült sajtos tészta

Hozzávalók

  • 250 g spenót
  • 100 g penne
  • 60 g vaj
  • 60 g liszt
  • 300 ml tej
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 100 g reszelt sajt
  • 3 db tojás

Elkészítés

     

    1. A gondosan megtisztított spenótot tegyük tűzálló tálba. Lefedve toljuk a 190 fokos sütőbe, és kissé fonnyasszuk meg néhány perc alatt. Azután szedjük ki a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a nedvességet, és tegyük félre.
    2. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd csepegtessük le, és tegyük félre.
    3. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világosra a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban öntsük fel a tejjel, és főzzük sűrűre. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük a mártáshoz a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    4. Osszuk el a keveréket 4 db tűzálló tálkában, és süssük aranyszínűre a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.
A recept tökéletesen működik úgy is, hogy nem négy kicsi, hanem egy nagy tűzálló tálban sütjük meg a rakott tésztát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin