Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csirkemáj pástétom ( alaprecept )

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2,5 dl tej
  • olaj
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 dkg só
  • 7 dkg brandy
  • 1,5 tk mustár
  • 1 dl tejszín
  • 22,5 dkg vaj

Elkészítés

    1.  A csirkemájakat egy mély tálba helyezzük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy az elfedje. Az éjszakára a hűtőbe helyzzük.
    2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemájak mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük, úgy, hogy az aranybarnára piruljon. Ezután egy aprítógépbe helyezzük.
    3. A májak sütéséhez használt serpenyőbe helyezzük a kockára vágott hagymát, sózzuk, hozzáöntjük a tejszínt, a brandyt, a mustárt és kb. 3 percig főzzük. Ezután ezt a keveréket is az aprítóba helyezzük, a májak mellé.
    4. Az turmixolás közben, fokozatosan adjuk hozzá a vajat, míg tökéletes homogén állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, pírított kenyéren tálaljuk.

    VENDÉGVÁRÓ KENCEFICÉK >>> 

    ELEGÁNS ÉS EGYSZERŰ: A PÁSTÉTOM >>> 

    RECEPTEK CSIRKEMÁJJAL >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes