hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamájpástétom barna vajjal

40 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A kacsamájpástétom elkészítéséhez a felaprított szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, majd lassan üvegesre pirítjuk.
  2. A tisztított darabolt kacsamájat a serpenyőbe tesszük. Fűszerezzük és a vajat, a petrezselymet és a konyakot is rátesszük. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük. Robotgéppel pépesítjük.
  3. Cserép vagy porcelán tálaló edénybe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Babérral díszíthetjük. Lehűtjük.
  4. A barna vajhoz nem túl magas hőmérsékleten melegítjük a vajat. Ha elérte a színét, rögtön leszűrjük teaszűrön hideg edénybe. Így a barnulást is megállítjuk. A hűtőben kihűlt májra ráöntjük a hideg, de még nem dermedt vajat.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KACSAMÁJ PÁSTÉTOM BARNA VAJJAL:


Megjegyzés

Tipp: Mixerrel lassú fordulaton pürésítsük a kacsamájat, állítsuk le többször a gépet hogy a zsiradék ne csapódjon ki! - MME

Ezek is érdekelhetnek