A kacsamájpástétom elkészítéséhez a felaprított szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, majd lassan üvegesre pirítjuk.
A tisztított darabolt kacsamájat a serpenyőbe tesszük. Fűszerezzük és a vajat, a petrezselymet és a konyakot is rátesszük. 5 percig pároljuk, majd lehűtjük. Robotgéppel pépesítjük.
Cserép vagy porcelán tálaló edénybe rakjuk, a tetejét elsimítjuk. Babérral díszíthetjük. Lehűtjük.
A barna vajhoz nem túl magas hőmérsékleten melegítjük a vajat. Ha elérte a színét, rögtön leszűrjük teaszűrön hideg edénybe. Így a barnulást is megállítjuk. A hűtőben kihűlt májra ráöntjük a hideg, de még nem dermedt vajat.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KACSAMÁJ PÁSTÉTOM BARNA VAJJAL: