Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-sonkás francia melegszendvics (Croque madame)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sűrű besamelmártást készítünk: a vaj felét felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és amikor kicsit hűlt, belekeverünk egy kis mustárt és 1 tojássárgáját.
  2. A kenyérszeleteket világosra pirítjuk kenyérpirítóban, majd megkenjük a besamellel, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk 2 szelet kenyérre, majd a másik két kenyérszeletet rájuk borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, a tetejükön elosztjuk a maradék besamelt, -1-1 szelet sajtot teszünk a szendvicsekre.
  3. A maradék vajat a tetejükre morzsoljuk, és előmelegített sütőben (vagy akár serpenyőben) aranybarnára sütjük.
  4. Közben a 4 tojást pici olajon tükörtojásnak megsütjük, majd a kész melegszendvicsek tetejére helyezünk 1-1 tojást. Végül őrölt borssal és apróra vágott friss metélőhagymával megszórjuk.
  5. Azonnal tálaljuk, salátát is kínálhatunk hozzá, ha gyors főfogásnak szánjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss