Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mustáros-sonkás francia melegszendvics (Croque madame)

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 1,5 tk liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 db tojássárgája
  • 8 szelet kenyér
  • 4 nagy szelet sonka
  • 8 szelet sajt (gruyere vagy emmentáli)
  • 4 db tojás
  • olaj
  • metélőhagyma

Elkészítés

    1. Sűrű besamelmártást készítünk: a vaj felét felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és amikor kicsit hűlt, belekeverünk egy kis mustárt és 1 tojássárgáját.
    2. A kenyérszeleteket világosra pirítjuk kenyérpirítóban, majd megkenjük a besamellel, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk 2 szelet kenyérre, majd a másik két kenyérszeletet rájuk borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, a tetejükön elosztjuk a maradék besamelt, -1-1 szelet sajtot teszünk a szendvicsekre.
    3. A maradék vajat a tetejükre morzsoljuk, és előmelegített sütőben (vagy akár serpenyőben) aranybarnára sütjük.
    4. Közben a 4 tojást pici olajon tükörtojásnak megsütjük, majd a kész melegszendvicsek tetejére helyezünk 1-1 tojást. Végül őrölt borssal és apróra vágott friss metélőhagymával megszórjuk.
    5. Azonnal tálaljuk, salátát is kínálhatunk hozzá, ha gyors főfogásnak szánjuk.

    FRANCIA SAJTOS-SONKÁS MELEGSZENDVICS (CROQUE MONSIEUR)>>> 

    VILLÁMGYORS OLASZOS MELEGSZENDVICS>>> 

    SAJTOS-RUKKOLÁS MELEGSZENDVICS>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin